Winterbanden

De bandenwisseldagen

Het is weer tijd voor de bandenwissel.
Het bijna april en de verwachting is dat de temp verder zal stijgen,tijd om de winterbanden te wisselen voor de zomerbanden.
De zomerbanden presteren optimaal bij temperaturen boven de 7 graden Celcius.Op tijd wisselen betekent meer veiligheid en minder slijtage.

De bandenwissels organiseren wij op:
*donderdag:    30 maart en 6 april
*vrijdag            31 maart en 7 april
* zaterdag         1 en 8 april.

Wanneer u gebruikt maakt van onze wisseldagen voeren wij voor u een gratis zomercheck uit. Een tien vitale punten controle waarbij ook de vloeistoffen indien nodig gratis worden bijgevuld.

Om alles soepel te laten verlopen vragen we u hiervoor een afspraak te maken via tel: 0595-491370 of per mail bandenwissel@kampstraeenrum.nl

 

Zin of onzin

Steeds meer autobezitters hebben ze, winterbanden! Maar heeft u ze ook echt nodig? Ja, want deze banden zijn speciaal gemaakt voor winterse weersomstandigheden. Terwijl zomerbanden juist voor zomerse omstandigheden zijn ontwikkeld. Veilig rijden, zeker als u veel op de weg zit.

Het profiel van de winterbanden

De winterbanden zijn gemaakt van zachter rubber en het profiel is dieper, waardoor u een betere grip op de weg krijgt. Ook zijn de banden beter bestand tegen de kou, de slijtage wordt hierdoor minder.

Profieldiepte is erg belangrijk bij winterbanden. Minder profiel betekent minder grip op een nat wegdek, waardoor de remweg langer wordt. Wettelijk moet het profiel van een autoband minimaal 1,6 mm zijn. Voor een winterband wordt minimaal 4 mm geadviseerd. Het advies is dan ook om regelmatig het profiel van uw autobanden te controleren. Veiligheid voor u en die van anderen!

Vervangen van de banden per vier

Winterbanden moeten altijd per vier worden aangebracht, ook als je geen vierwielaandrijving hebt. Alleen de banden aanbrengen op de aangedreven wielen is zelfs gevaarlijker dan geen winterbanden! Het verschil in grip tussen de voor- en achterwielen zorgt ervoor dat de auto onvoorspelbaar en gevaarlijk rijgedrag gaat vertonen.

Zijn winterbanden verplicht?

In ons land zijn winterbanden niet verplicht. Maar in veel landen waar de winters koud zijn wel. Bijvoorbeeld in Duitsland, daar zijn winterbanden verplicht tijdens winterweer. Bij een hagelbui heeft u deze al nodig! Ook in de berggebieden heeft u winterbanden nodig in de herfst, winter of het vroege voorjaar.