Winterbanden

Bandenwissel voorjaar 2024

De bandenwissels organiseren wij op:

woensdag     : 17 en 24 april
donderdag    : 18 en 25 april
vrijdag           : 19 en 26 april

Om alles zo soepel mogelijk te laten verlopen vragen we u een afspraak te maken via tel 0595491370 of mail naar bandenwissel@kampstraeenrum.nl

Winterbanden zin of onzin?

Steeds meer autobezitters hebben ze, winterbanden! Maar heeft u ze ook echt nodig? Ja, want deze banden zijn speciaal gemaakt voor winterse weersomstandigheden. Terwijl zomerbanden juist voor zomerse omstandigheden zijn ontwikkeld. Veilig rijden, zeker als u veel op de weg zit.

 

Het profiel van de winterbanden

De winterbanden zijn gemaakt van zachter rubber en het profiel is dieper, waardoor u een betere grip op de weg krijgt. Ook zijn de banden beter bestand tegen de kou, de slijtage wordt hierdoor minder.

Profieldiepte is erg belangrijk bij winterbanden. Minder profiel betekent minder grip op een nat wegdek, waardoor de remweg langer wordt. Wettelijk moet het profiel van een autoband minimaal 1,6 mm zijn. Voor een winterband wordt minimaal 4 mm geadviseerd. Het advies is dan ook om regelmatig het profiel van uw autobanden te controleren. Veiligheid voor u en die van anderen!

Vervangen van de banden per vier

Winterbanden moeten altijd per vier worden aangebracht, ook als je geen vierwielaandrijving hebt. Alleen de banden aanbrengen op de aangedreven wielen is zelfs gevaarlijker dan geen winterbanden! Het verschil in grip tussen de voor- en achterwielen zorgt ervoor dat de auto onvoorspelbaar en gevaarlijk rijgedrag gaat vertonen.

Zijn winterbanden verplicht?

In ons land zijn winterbanden niet verplicht. Maar in veel landen waar de winters koud zijn wel. Bijvoorbeeld in Duitsland, daar zijn winterbanden verplicht tijdens winterweer. Bij een hagelbui heeft u deze al nodig! Ook in de berggebieden heeft u winterbanden nodig in de herfst, winter of het vroege voorjaar.